כאשר אדם חושב על יזמות עסקית הוא מיד חושב על האקזיט ועל הרגע בו הוא יתעשר. יזמות עסקית נקשרת עם הרצון לזהות הזדמנות חדשה ולהפוך אותה למיזם אשר יכניס מיליונים. אולם, הדרך אינה כה פשוטה ובכדי להפוך הזדמנות למיזם מניב, בעל ערך כלכלי גבוה, צריך לעבוד קשה.
האם צריך להמציא את הגלגל?
יזמות עסקית היא לא בהכרח המצאה חדשה או הפיכת רעיון למוצר או שירות. יזמות עסקית יכולה להיות גם הרחבת רעיון, שירות, עסק או מוצר קיים. יזמות עסקית היא בעצם כל יוזמה אשר מקדמת דרך כלשהי אל עבר יעד עסקי. יזמות עסקית היא היכולת של אדם לזהות פוטנציאל עסקי, לזהות צורך קיים בקרב קהלי יעד שונים ולמצוא לו פתרון אשר יהפוך בעתיד לריווחי.
יוזמה שווה כסף?
לא כל יזם הוא מיליונר ולא כל יזמות עסקית מובילה להתעשרות מהירה. כאשר יזם מפתח מיזם שאינו עונה על דרישות הציבור ועל צרכיו, לא יהיה לו ביקוש ולא יימצא בו שימוש. מיזם מסוג זה, אינו נמכר ואינו מניב רווחים ולא משנה עד כמה יהיה חדשני וייחודי.
אין כסף קל
הדרך אל העושר אינה קלה. על יזם לעבור כברת דרך בכדי להגשים את חלומו. פיתוח מיזם צריך להתבסס על מחקר מקדים, על ניתוח השוק ועל בניית תוכנית עסקית לטווח קצר ולטווח ארוך. יוזמה נכונה ומוצלחת היא זו אשר פועלת על פי דרישות השוק. פיתוח המיזם גם הוא אינו משימה קלה ואין זה מספיק שיזם יהיה יצירתי, חדור מוטיבציה ובעל חזון. יזם צריך לדעת גם כיצד לנהל ולשווק את המיזם שברשותו.
מדוע מיזמים נכשלים
גם אם נראה שהמיזם הוא הדבר הבא וגם אם היזמים חדורי מוטיבציה ואמונה, ישנם כמה קריטריונים שיש לקחת בחשבון. תכנון וביצוע לא נכונים של אחד מהם עלול לטרפד את כל הרעיון:
- – פיננסי – תכנון הוצאות והכנסות ריאלי לכל אורך התהליך ומציאת מקורות מימון איתנים.
- – ניהולי – ניהול נכון של הזמן והמשימות, ידע בניהול הצוות המעורב בפיתוח.
- – שיווקי – גישה שיווקית יצירתית הכוללת הבנה של קהלי היעד, הצרכים, מצב השוק והתחרות, הצורך במיזם ומה הפוטנציאל הגלום בו.
- כותב המאמר הוא אורן קובי – מנכ”ל אדמה לוגיסטיק נדל”ן המשווקת קרקעות חקלאיות באיזור פרדס חנה כרכור
Leave a Reply