למה באירופה משתלם להשקיע בנדל”ן כאשר בישראל כבר אבדה האטרקטיביות?

Rate this post

במשך שנים ארוכות נחשבו ההשקעות בנדל”ן בישראל לאטרקטיביות ולמשתלמות כלכלית. עם זאת, בשנים אחרונות האטרקטיביות פחתה באופן משמעותי. הסיבות לכך רבות ומגוונות, בין השאר בגלל מחירי הנדל”ן הגבוהים, התשואה הממוצעת שנמוכה מ-3%, המשכנתאות היקרות למרות הריבית הנמוכה וגורמים נוספים שגרמו למשקיעים להפנות את כספם ואת השקעותיהם לנדל”ן באירופה. גם אורן קובי, איש נדל”ן ותיק ומנוסה, מתמחה בהשקעות נדל”ן באירופה בשל האטרקטיביות הרבה והאפשרות ליהנות מתשואה גבוהה וקבועה ומהשקעות אטרקטיביות בסיכון נמוך יחסית.

השקעה אטרקטיבית בנדל”ן באירופה

"אטרקטיביות רבה בהשקעות נדל"ן באירופה", אורן קובי
“אטרקטיביות רבה בהשקעות נדל”ן באירופה”, אורן קובי

בשנתיים או בשלוש השנים האחרונות נדמה כי כל הישראלים כבר שמעו על כדאיות ההשקעה בנדל”ן בברלין ובערים מרכזיות נוספות בגרמניה ובמדינות אירופה המערבית. עד לא מזמן, בעיקר יזמים ואנשי עסקים מוכרים וגדולים השקיעו את כספם בפרויקטים של נדל”ן ברחבי אירופה. עם זאת, משקיעים יחסית קטנים המשיכו להשקיע רק בישראל בגלל חוסר ההכרות עם אפשרויות ההשקעה בנדל”ן באירופה ובגלל המרחק וגורמים אחרים כמו שיקולי מיסוי, בין השאר.

לכן, כדאי לדעת כי בעזרת איש הנדל”ן המקצועי והמנוסה אורן קובי יכול גם משקיע ישראלי בעל הון קטן יחסית להשקיע בחוכמה ולרכוש נכסים מניבים באירופה – בגרמניה ובהולנד, לדוגמה – וליהנות מאפיק השקעה אטרקטיבי המאפשר לו להגדיל את הונו העצמי, תוך לקיחת סיכון נמוך.

תשואה גבוהה למשקיעי נדל”ן באירופה

כאמור, התשואה הממוצעת היום בנדל”ן בישראל נמוכה משלושה אחוזים. למעשה, יש אפיקי השקעה חלופיים ברמת סיכון נמוכה משמעותית המניבים תשואה דומה, ולעתים אפילו גבוהה יותר. רוב מי שמשקיע את כספו בנדל”ן באירופה זוכה לתשואה גבוהה, לעתים בשיעור של 9% ואף למעלה מכך. לכן, כדאי להיפגש עם אורן קובי, איש נדל”ן מנוסה בעל ידע רב וניסיון עשיר בהשקעות נדל”ן באירופה – כך יכול המשקיע הישראלי לקבל תשואה גבוהה יותר ולהרוויח היטב.